top of page

28. toukok. 2023

Topi Mikkolan juhlakiertue-esitys Toimelasassa 28.5.2023 klo 13.00. liput 10€ ovelta.

Neljännen kerran Kuhmon kulttuurisihteeri, ohjaaja, näyttelijä Topi Mikkola on tarttunut Rosa Liksomin teksteihin. Topi Mikkola on ollut Liksomin tulkkina 10 vuotta ja on maanuulu kolmesta edellisestä. "Mie jätän tämän rakkauden" (1991), "Mie hellustin sitä akkaa" (1995) ja "Hyännäköinen mies" (1998.) Esitykertoja jo yli 600 ja katsojia lähes kuusikymmentätuhatta.



Mie alan tekemhän syntiä on naismonologeja Topin esittämänä. Liksomn nostaa esille perheellisten ja perheettömien naisten kohtaloita aivan yhteiskunnan äärilaidalta toiselle. Jokaisen naisen tarina tuntuu hyvin tutulta ja läheiseltä aivan kuin kyse olisi naapurin tytöstä tai tädistä. Liksom vie kuulijat naisen pään sisälle, tekee kertomiensa henkilöiden epätavallisista tarinoista tavallisen oloisia.



"Mie alan tekemhän syntiä ja mie meinaan tehä paljon. Mie tehen syntiä koko loppuelämäni niin paljono ikinä kerkiän..." Syntiteema kulkee tarinasta toiseen, naiset etsivät rakkautta, erotiikkaa, hellyyttä, onnenkaipuuta, uhmaa ja ylpeyttä sekä sinnikästä selviytymiskykyä.



Esityksen on jo nähnyt lähes 9000 katsojaa ympäri Suomen.


Lisätietoja: go.to/topimikkola.

bottom of page